Pomoc

Zrób pyszne i wyjątkowe jedzenie

Czy potrzebujesz inspiracji do gotowania i książka kucharska nie nie daje odpowiedzi? Wtedy możesz rozważyć inwestycję w maszynę sous vide. Sous vide  z francuskiego i oznacza "w próżni", który w pewnym stopniu wyjaśnia funkcjonowanie maszyny. Mamy wiele różnych maszyn do pakowania próżniowego i sous vide.

Sous vide to sposób na przygotowanie pysznego, delikatnego mięsa. Wsadzasz mięso do torby, która jest następnie pakowana próżniowo. Następnie wkładasz torbę z mięsem bez powietrza do swojej maszyny sous vide. Mięso gotuje się przez 2 do 48 godzin, zapewniając delikatny smak. W tym samym czasie ścięgna i tłuszcz zostają rozpuszczone w mięsie. Po kąpieli wodnej mięso piecze się na patelni lub flambiruje, aby zapewnić dobrą i chrupiącą skórkę.

To nie tylko mięso można gotować w maszynie sous vide. Na przykład, jeśli pasteryzujesz jajka lub przygotowujesz warzywa, sous vide daje również solidny wynik.

Pakowaczka próżniowa ma też inne zastosowania. Na przykład, jeśli przygotowujesz mięso do grilla, kawałek marynowanego mięsa w worku próżniowym jest naprawdę pyszny. Pakowanie próżniowe jest odpowiednie dla wszystkiego, można przechowywać w lodówce, niezależnie od tego, czy chodzi o mięso, owoce czy warzywa itp. Po usunięciu całego powietrza z torby z zawartością, pozostaje ono dłużej świeże. Jeśli potrzebujesz worka, akcesoriów lub czegokolwiek innego do swojego pakowarki próżniowej lub maszyny sous vide, zawsze znajdziesz świetny wybór na Proshop.
Produkty w Twoim wyszukiwaniu: 20